top of page
  • Forfatters billedeMarie Ærø-Larsen

Året i Formel 1

Af Victor Broby Rieks

I en sæson med masker og tomme tribuner til alle løb samt Corona restriktioner, så vi nogle af de mest elskede løb formel 1 har givet os de seneste år. Mercedes kører Lewis Hamilton gik igen med titlen uden holdkammeraten Bottas kunne kæmpe imod, og Mercedes vandt også konstruktørmesterskabet.

Selvom de dominerende Mercedes biler så ustoppelige ud, var der samtidig en masse ærefulde øjeblikke. Det højeste antal kørere på podiet i 8 år samt de chokerende sejre for Pierre Gasly og Sergio Pérez plus imponerende stand-in løb for ex formel 1 kører Nico Hülkenberg og Williams kører George Russell, som næsten vandt på sin Mercedes debut efter Hamilton var sygemeldt med en positiv Corona test. Selvom Hamilton var dominerende gennem hele sæsonen, var det stadig imponerende at se ham skrive sig ind i historiebøgerne, da han tog 7. titel og slog Michael Schumachers vinderekord.

En spændende kamp mellem McLaren, Racing Point og Renault så dem kæmpe om de dyrebare point, hvor McLaren i det sidste løb i Abu Dhabi gik med 3. pladsen bag Mercedes og Red Bull. Racing Point var nok det mest omtalte hold i hele sæsonen, som startede til vintertestene i starten af året, hvor de fik navnet ”Pink Mercedes” efter de havde kopieret den vindende Mercedes fra 2019. Efterfølgende fulgte flere sanktioner fra andre hold, begge kørerne fik Corona og beslutningen om ikke at skrive kontrakt med løbs vinder Sergio Pérez, som skaffede holdets første sejr siden Lawrence Stroll købte holdet.

Ferrari fandt dem selv med en skuffende bil efter at have vundet 3 løb i 2019 og endte med en 6. plads og kun 3 pladser på podiet. Trevejskampen mellem McLaren, Racing Point og Renault så alle på podiet foran Ferrari efterfuldt af Alpha Tauri, som havde svært ved at få begge biler til at score point, selvom Gasly viste, hvad han kunne i Monza, hvor han vandt foran den meget hurtigere Carlos Sainz i hans McLaren.

Det var et år med hele 13 forskellige kørere på podiet, som er det højeste antal siden 2012 sæsonen. På grund af dette og de meget skarpe Corona restriktioner vil 2020 være en unik sæson med mange spændende løb. Hvis Mercedes havde været lidt langsommere, kunne vi måske have set en kamp fra Red Bull om titlen og nu med de nye restriktioner udsat til 2022, på grund af pandemien, kan man uden tvivl være spændt på den nye sæson i 2021.